Jaarthema 2017-2018

Zo goed als nieuw!

Dat is het jaarthema voor seizoen 2017/2018 van de doopsgezinde geloofsgemeenschap. Het thema is het laatste van een drieluik in het kader van de pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede.

De doopsgezinde geloofsgemeenschap is op uitnodiging van de Wereldraad van Kerken begonnen aan een Pelgrimage van gerechtigheid en vrede. Als historische vredeskerk voelen we ons sterk betrokken bij deze thematiek. We leggen, individueel of in gemeenschap met elkaar, een weg af in het vertrouwen bij te kunnen dragen aan een wereld van gerechtigheid en vrede.

We begonnen de pelgrimage met het jaarthema 2015-2016 Geroepen om te leven. Dit jaarthema riep op tot verwondering om het leven, het te vieren, ervan te leren, het te bewerken en te bewaren. We gingen met elkaar op zoek naar de bron van leven in gerechtigheid en vrede. We dachten na over wat het betekent om mens te zijn op aarde, deel uit te maken van de schepping. Over het goede leven dat ons geschonken is. Over roeping en bestemming in onze geschapen werkelijkheid.

Voor het tweede bezinningsjaar (2016-2017) van de Pelgrimage van gerechtigheid en vrede is gekozen voor het jaarthema Blinde vlekken. We stonden stil bij wat wij op deze pelgrimage tegenkomen. We ontmoeten net als Jezus op zijn weg allemaal mensen, bondgenoten, geestverwanten, maar ook mensen aan de rand, in het verdomhoekje, de vluchteling en de vreemdeling. Wat komt ons tegemoet in deze ontmoetingen? Wat vertellen zij ons over het leven, over onszelf, over God? Hebben wij hier oog voor of leven we er aan voorbij? We kijken wel, maar wat zien we eigenlijk? Waar zijn we blind voor, wat zijn onze blinde vlekken?

En nu dan het derde jaar: Zo goed als nieuw! Wie onderweg is, is in beweging, wordt in beweging gezet. Zo heeft het gaan van de pelgrimage ons de wereld met andere ogen laten zien. We merken dat we door de pelgrimage veranderd zijn en steeds veranderd worden. Op hoop van zegen varen we een andere koers. Wij vertrouwen daarbij op de Geest van vrede.

Veel gemeenten, ringen, instellingen en commissies ontwikkelen materiaal. We bieden op deze site een platform om bruikbare suggesties, eigen ontwikkeld materiaal en activiteiten te delen met anderen. We nodigen u uit om materiaal dat inspirerend is voor andere gemeenten te sturen naar: gemeenteopbouw@ads.nl.

Bestellen van het jaarthemaboekje kan via deze link.

Agenda

19
augustus

Kerkdienst | ds. Ruth Hoogewoud

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

27 juli 2018

17e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

Lees verder >

14 juli 2018

Nieuws uit Vledder | Ouderenreis 2018

Lees verder >

8 juli 2018

Terugblik Ringdag

Lees verder >

2 juli 2018

Afscheid ds. Liesbet Geijlvoet - een fotoverslag van 24 juni

Lees verder >

18 juni 2018

Gelegenheidskoor voor Vredesdienst op 16 september

Lees verder >

Preken

15 juli 2018

Preek 15-07-2018 | Zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

Levenslicht

21 juli 2018

Levenslicht nr. 4 - juni 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35