Adventsproject 2018 bestemd voor het Akelo Daycare Centre

Nieuws

26 november 2018

Adventsproject 2018 bestemd voor het Akelo Daycare Centre

In Shirati, in het noordwesten van Tanzania, aan het Victoriameer, bevindt zich het Akelo Daycare Centre.

Shirati is de plaats waar DG Wereldwerk al vele jaren actief is op gebied van gezondheidszorg en onderwijs en waar goede contacten bestaan met de doopsgezinden aldaar. Het is een erg arme regio en de bevolking moet alle zeilen bijzetten om wat inkomen te genereren. Het bestaan van een kinderdagverblijf voor de allerkleinsten voorziet zeer zeker in een behoefte, daardoor kunnen ouders en grootouders makkelijker een baantje zoeken om het gezinsinkomen aan te vullen.

Akelo wordt gerund door de doopsgezinde oud-bisschop Nyagwegwe, als zinvolle invulling van zijn pensioen (zoals hij zelf zegt). Het gebouw is in 2015 gebouwd met steun van DG Wereldwerk, voor 20 tot 30 kinderen, waarvan de ouders werken. Er is een grote tuin bij met speeltoestellen.

Er is één kleuterjuf, twee vrijwilligers en wat ondersteunend personeel. Het ziet er heel schoon en georganiseerd uit met allemaal vrolijke kinderen. Op een speelse manier worden allerlei vaardigheden aangeleerd. De bisschop wendt zijn eigen financiële middelen momenteel aan om de tekorten op de rekening aan te vullen. Het probleem is eigenlijk dat er een tekort aan geld is om voldoende (gezond) eten aan te schaffen voor de kinderen. Het is de bedoeling dat zij ’s morgens pap krijgen, ’s middags een maaltijd en voor ze weer opgehaald worden nog fruit. Na aftrek van de kosten is er elke maand een tekort, waardoor ze toch niet het gewenste eten kunnen geven.

Tabitha vond dit wel een mooi project in deze tijd van overvloed en uitgebreid tafelen aan deze kant van de wereld en beveelt het van harte bij u aan. Op 2, 9,16 en 23 december zal voor Akelo Daycare Centre gecollecteerd worden.

« Terug

Agenda

17
mei

Bezoek aan partnergemeenten in Duitsland

Aanvang 07:30 uur

Lees verder >

Nieuws

14 mei 2019

Duurzame fietstocht op 8 juni gaat niet door

Lees verder >

13 mei 2019

Profs4Planet - avond over duurzaamheid op di 21 mei

Lees verder >

26 april 2019

Zin-Inn cursus 'Zentangle' door Carla Jooren

Op 30 april, 14 en 28 mei

Lees verder >

3 februari 2019

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

Preken

Levenslicht

13 april 2019

Levenslicht nr. 2 - maart 2019

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35