Openstelling kerkgebouw

Nieuws

26 mei 2021

Openstelling kerkgebouw

In de kerkenraadsvergadering van 17 mei jongstleden hebben de kerkenraad en de geestelijke werkers besproken wanneer er weer activiteiten in het kerkgebouw plaats kunnen vinden. U begrijpt waarschijnlijk wel dat er allerlei gevoelens, emoties en gedachten de revue passeerden. Het duurt nu al zo lang dat we niet bij elkaar kunnen komen en we missen het elkaar ontmoeten en spreken.
Tot nu toe hebben we als Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer steeds een veilige route genomen. Als er versoepelingen waren namen we niet meteen de eerste stap of stonden we vooraan in de rij om de deuren maar open te gooien. Veiligheid is altijd ons doel geweest en is dat nog steeds. Maar ook de kerkenraad zou graag weer eens normaal willen vergaderen in plaats van via een computerscherm en een internet verbinding.


In de vergadering is er besloten om het stappenplan van de regering in de gaten te houden wat betreft het doorvoeren van versoepelingen. Op het moment dat de regering het veilig acht om de restaurants weer te openen en deze binnen weer gasten mogen ontvangen willen wij voorzichtig beginnen met het starten van activiteiten in het kerkgebouw. Uiteraard met het behoud van alle basis maatregelen. Een mondkapje op als je in beweging bent, 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Er is nog steeds een maximum aan het aantal mensen dat aanwezig kan zijn en als je grieperig bent of ziekteverschijnselen hebt dan blijf je thuis. Want tot nu toe zijn we de dans van een grote besmetting ontsprongen en dat willen we graag zo houden.


De ADS raadt ons nog steeds aan om geen kerkdiensten te organiseren maar we hopen natuurlijk dat ook dat dan weer snel kan gaan gebeuren. En natuurlijk hopen we dat de besmettingscijfers blijven dalen en de versoepelingen snel kunnen worden ingevoerd.


Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben en ga er van uit u snel weer te zien.


Namens de kerkenraad en geestelijke werkers,
Bas Middelkoop
Voorzitter

« Terug

Agenda

27
juni

Kerkdienst | ds. Paul F. Thimm

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

15 juni 2021

Nieuwe nieuwsbrief Duurzaamheid - juni 2021

Lees verder >

7 juni 2021

Nieuwe link koffiedrinken op zondag na de dienst

Elke zondag vanaf 11.00 uur

Lees verder >

26 mei 2021

Openstelling kerkgebouw

Lees verder >

15 april 2021

Music-Inn: Chopin deel 2

Lees verder >

13 februari 2021

De Doopsgezinde Gemeente en COVID-19

Lees verder >

Preken

20 juni 2021

Preek en opname 20-06-2021 | ds. P.F. Thimm

Lees verder >

13 juni 2021

Preek en opname 13-06-2021 | zr. F. Riesmeijer

Lees verder >

6 juni 2021

Preek en opname 06-06-2021 | ds. P.F. Thimm

Lees verder >

30 mei 2021

Preek en opname 30-05-2021 | br. B. Middelkoop

Lees verder >

Levenslicht

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35