Lezing door Marjan Minnesma van Urgenda op dinsdag 30 oktober

Actueel

Nieuws

8 oktober 2018

Lezing door Marjan Minnesma van Urgenda op dinsdag 30 oktober

Op dinsdagavond 30 oktober komt Marjan Minnesma van Urgenda naar Aalsmeer om daar te vertellen over het belang van een meer duurzame wereld om ons heen. We zitten in een belangrijke overgang waarbij grote knelpunten, of noem het uitdagingen, aan de orde zijn. De klimaatverandering, gasproductie in Groningen, fijnstof in de lucht. We staan voor belangrijke beslissingen en velen houden zich daar intensief mee bezig. Bijvoorbeeld de commissie duurzaamheid van de Doopsgezinde Gemeente en de werkgroep gasloos Aalsmeer. Zij organiseren deze avond en hebben Urgenda uitgenodigd om te komen spreken.
De stichting Urgenda is een voortrekker op dat gebied en velen van u kennen vast de naam Marjan Minnesma wel. Zij is het boegbeeld van Urgenda en is regelmatig op televisie te zien als het gaat om de mogelijkheden of onmogelijkheden om de klimaatverandering een halt toe te roepen, om de transitie naar een gasloze samenleving, om duurzaamheid een veel prominentere plek in onze samenleving te geven. En natuurlijk is ze bekend van de rechtszaak tegen de regering omdat die niet genoeg doet om haar burgers op een zo duurzaam mogelijke manier de toekomst in te loodsen.
En nu kunt u Marjan dus in levende lijve zien en horen als zij op 30 oktober komt vertellen over al deze zaken rond duurzaamheid en klimaatverandering. Ook zullen de commissie duurzaamheid van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer en de werkgroep gasloos Aalsmeer iets vertellen over waar zij aan werken.

Vanaf 19.30 uur is er koffie en thee, de avond begint om 20.00 uur.

« Terug

Agenda

17
februari

Kerkdienst | br. Willem van Bloemen

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

12 februari 2019

Open Gemeenteavond Vluchtelingenwerk op woe 13 maart

Lees verder >

3 februari 2019

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

7 januari 2019

N.a.v. de Nashville-verklaring

Lees verder >

24 december 2018

19e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

'Nieuwsbrief Duurzaamheid'

Lees verder >

Preken

20 januari 2019

Preek 20-01-2019 | Br. M. Hofman

Lees verder >

Levenslicht

26 januari 2019

Levenslicht nr. 8 - december 2018/januari 2019

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35