Nieuws over de alternatieve bazar van 2020

Actueel

Nieuws

12 oktober 2020

Nieuws over de alternatieve bazar van 2020

Zaterdag 14 november: Helaas dit jaar geen Bazar…
Maar toch actie voor een alternatief Bazargevoel!

Het mag genoegzaam bekend zijn: we leven in een bijzonder jaar, gedomineerd door Covid19, het alom aanwezige Coronavirus. De gevolgen van dit virus zijn overweldigend. En we beseffen dat het op wereldschaal slechts een voetnoot is, maar voor de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer is het dat niet: onze jaarlijkse Bazar gaat hierdoor deze keer niet door! En dat is voor het eerst sinds we er ooit, lang geleden in 1975 mee begonnen zijn.

De eerste vergadering van de bazarcommissie werd dit jaar dus een bijzondere… Wat ga je doen als je GEEN bazar hoeft voor te bereiden? Nou, dat was even ongemakkelijk, maar toen kwam de spirit gelukkig snel helemaal terug met als motto: “Als we dit jaar geen bazar krijgen, wat kan dan WEL?” Niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. Er lag dus een mooie uitdaging op tafel!

WAT KUNNEN WE DIT JAAR WEL DOEN? GOEDE DOELEN REKENEN OP ONS!

Wat we wel kunnen doen zal in de verste verte niet op een ‘normale bazar’ lijken. Maar het zou mooi zijn als we toch – op de een of andere wijze – geld kunnen inzamelen voor een beperkt aantal goede doelen. Maar het is ook duidelijk dat het geen gewone collecte moet worden. En dat vergt dus veel creativiteit. We hebben er echter alle vertrouwen in dat het aan creativiteit niet zal ontbreken. Er zijn twee wegen bedacht om tot ons doel te geraken. We hopen en vertrouwen erop dat u ook enthousiast zal worden.

OPTIE 1: CREATIEVE IDEEËN GEVRAAGD – EEN LEUKE UITDAGING

Het idee is om nu binnen de gemeente zoveel mogelijk initiatieven te ontwikkelen om geld in te zamelen. Die kunnen binnen groepen ontstaan, zoals een kring die toch hun overheerlijke jam of koek of gehaakte pannenlappen gaat verkopen, maar dat kun je natuurlijk ook individueel doen. Te denken valt aan het wieden van de tuin van de buren voor een donatie, of een paar heerlijke taarten te bakken, die je vervolgens aan familie en/of vrienden verkoopt voor het goede doel. En het geld dat daarmee wordt opgehaald, maak je over op de bankrekening van de Doopsgezinde Gemeente (IBAN: NL47 RABO 0300 1219 62) onder vermelding van ‘Bazargevoel 2020’ en de naam van je actie. Voor reclame van je actie kun je denken aan sociale media als Facebook, maar ook aan een kabaaltje in de Nieuwe Meerbode. Het lijkt ons leuk als je ons deelgenoot maakt van je actie: geef het door aan Jaap van Leeuwen (06–22280420) of stuur een email naar cie-bazar@dgaalsmeer.nl . Als u het snel doorgeeft, dan kunnen ook wij er nog reclame voor maken via de website van de Gemeente en/of via een Nieuwsbrief. Voor de meest originele actie stelt de bazarcommissie gaarne een lekkere verrassing beschikbaar!

OPTIE 2: HET DOEN VAN EEN DIRECTE DONATIE MET KANS OP HET WINNEN VAN EEN AANTAL LEUKE/MOOIE PRIJZEN

Vanaf heden tot en met WOENSDAG 11 NOVEMBER a.s. vragen wij aan allen om een directe gift over te maken op de bankrekening van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer: NL47 RABO 0300 1219 62. Graag met vermelding van: ‘Bazargevoel 2020’ en uw telefoonnummer, postcode en huisnummer! Het eerste deel ‘Bazargevoel 2020’ is belangrijk voor onze penningmeester, zodat het goed apart gehouden kan worden. En het tweede deel (uw telefoonnummer, postcode en huisnummer) is voor uzelf heel belangrijk, want daarmee maakt u kans op het winnen van een aantal heel leuke en mooie prijzen, waaronder de kleine quilt en een fairtrade mand.

WAAR HET GELD DIT JAAR NAAR TOE GAAT: De gehele opbrengst van dit bazar-alternatief gaat naar twee goede doelen: naar Stichting Mikondo (Congo) en naar het Vocational Training Center (VTC) in Shirati (Tanzania). De insteek is dat de opbrengst voor beide goede doelen verdubbeld kan worden de OSA (Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer).

OP ZATERDAG 14 NOVEMBER 10.30 uur: ‘LIVE-STREAM’ UITZENDING VOOR HET ‘BAZARGEVOEL’
Ja, we gaan de bazar dit jaar missen, maar op de oorspronkelijke Bazardatum zaterdag 14 november a.s. willen we via een ‘live-stream’ uitzending aandacht besteden aan deze actie. De uitzending start op de vertrouwde begintijd van 10:30 uur. En in die uitzending zullen de prijswinnaars getrokken worden van de te verloten prijzen. Tevens zal op die dag de Bazarfilm van een aantal jaren terug via de website van de Doopsgezinde Gemeente te zien zijn. Kijk hiervoor in ieder geval tijdig op de website: www.dgaalsmeer.nl

We vertrouwen er op dat we toch met elkaar iets goeds en gezelligs ‘op gepaste afstand van elkaar’ kunnen doen met hopelijk ook nog een mooi resultaat!

Namens de Bazarcommissie,

Nico Eveleens

 

Optie 2 samengevat:

Maak een (mooi) bedrag over op:

Bankrekeningnummer NL47 RABO 0300 1219 62

T.n.v. Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer

Onder vermelding van: Bazargevoel 2020

En vermeld ook: uw telefoonnummer, postcode en huisnummer

U maakt dan op 14 november kans op het winnen van een aantal mooie prijzen

« Terug

Agenda

25
oktober

Kerkdienst | ds. Christine Schlette

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

12 oktober 2020

Nieuws over de alternatieve bazar van 2020

Zaterdag 14 november: een alternatief Bazargevoel!

Lees verder >

8 oktober 2020

Gebruiksplan kerkgebouw - versie 2

Plan om veilig gebruik te maken van ons kerkgebouw aan de Zijdstraat - nieuwe maatregelen per 5 oktober

Lees verder >

5 oktober 2020

Studiebijeenkomsten ‘Avondmaal in doopsgezind perspectief’

Start op 27 oktober - door ds. Iris Speckmann

Lees verder >

3 oktober 2020

Vervanging ds. Paul F. Thimm door ds. Iris Speckmann

Ds. Iris stelt zich voor

Lees verder >

1 oktober 2020

Bekijk hier alle films van 75 jaar kampen van de Binding

Documentaire 'Cirkelgang' 75 jaar kampen ook te zien!

Lees verder >

Preken

25 oktober 2020

Preek en opname 25-10-2020 | ds. C. Schlette

Lees verder >

18 oktober 2020

Preek en opname 18-10-2020 | zr. P. Walch

Lees verder >

11 oktober 2020

Preek en opname 11-10-2020 | br. M. Hofman

Lees verder >

4 oktober 2020

Preek en opname 04-10-2020 | br. H. de Graaf

Lees verder >

27 september 2020

Preek en opname 27-09-2020 | ds. H. Hegeman

Lees verder >

Levenslicht

5 december 2020

Levenslicht nr. 7 - oktober 2020

Lees verder >

17 oktober 2020

Levenslicht nr. 6 - september 2020

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35