Zin-Inn lezing 'van Cure naar Care' door Judith van Gaalen

Agenda

19
maart

Zin-Inn lezing 'van Cure naar Care' door Judith van Gaalen

Aanvang 20:00 uur

Judith van Gaalen - ‘van Cure naar Care’

Verhalen van kinderverpleegkundige Judith over het prachtige vak en de dilemma’s die ze tegenkomt.

Datum: dinsdag 19 maart, 20.00 uur
Vrije toegang

De titel van de lezing ‘van Cure naar Care’ heeft een dubbele betekenis. Enerzijds loopt de carrière  van kinderverpleegkundige Judith van Gaalen van de intensive care neonatologie, de intensive care kinderen naar zelfstandig kinderverpleegkundige in de thuiszorg. De verplaatsing van zorg is in haar geval letterlijk van Cure naar Care, hoewel genezen nooit zonder zorg kan bestaan uiteraard. Anderzijds is er, door alle technologische ontwikkelingen in de zorg, veel meer mogelijk en zijn de overlevingskansen van zowel prematuur geboren kinderen als kinderen met aangeboren afwijkingen enorm toegenomen. Het chronisch zieke kind kan veel eerder en veel langer thuis blijven wonen en de zorg wordt daar geleverd waar het nodig is en dat kan dus vaak ook gewoon thuis zijn. U wordt meegenomen, a.d.h.v. casuïstiek, ervaringsverhalen, foto’s en/of video’s langs de huidige mogelijkheden in de zorg voor het zieke kind en een aantal dilemma’s en keuzes waar ouders, kinderen, artsen en verpleegkundigen voor komen te staan in het ziekenhuis, op weg naar huis en eenmaal thuis. 

Judith van Gaalen zal spreken om 20.00 uur, om 19.30 uur zijn de deuren open en staat de koffie en de thee klaar. Voor meer informatie kunt u mailen naar zininn@dgaalsmeer.nl.

De Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer biedt open ruimte voor ontmoeting en gesprek, de Zin-Inn. Het Zin-Inn programma is samenbindend en vredestichtend en spitst zich toe op geloof, zingeving en maatschappij. De Zin-Inn groeit vanuit een doopsgezinde visie op mens en wereld.

« Terug

Agenda

17
mei

Bezoek aan partnergemeenten in Duitsland

Aanvang 07:30 uur

Lees verder >

Nieuws

14 mei 2019

Duurzame fietstocht op 8 juni gaat niet door

Lees verder >

13 mei 2019

Profs4Planet - avond over duurzaamheid op di 21 mei

Lees verder >

26 april 2019

Zin-Inn cursus 'Zentangle' door Carla Jooren

Op 30 april, 14 en 28 mei

Lees verder >

3 februari 2019

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

Preken

Levenslicht

13 april 2019

Levenslicht nr. 2 - maart 2019

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35