Avond van de Levensbeschouwing

Agenda

17
april

Avond van de Levensbeschouwing

Aanvang 20:00 uur

‘Avond van de levensbeschouwing’

In samenwerking met de Open Hof Kerk

Deze avond nemen we de tijd voor levensbeschouwing in de dagelijkse wereld. De avond is gevuld met lezingen en workshops. Het thema is ‘Toegepast geloof’.

We gaan aan de slag met religie, spiritualiteit en filosofie op een manier die deze onderwerpen in alle kleuren laat zien. Wij denken dat levensbeschouwing een belangrijke plek heeft in onze samenleving en dat het interessant is om te kijken naar hoe we er over kunnen blijven denken en spreken op een manier die bij deze tijd past.

Het thema van deze avond is toegepast geloof. Het gaat dus niet om de precieze theologie van onze levensbeschouwing, maar om hoe we geloven en hoe we handelen naar ons geloof.

We geven niet alleen zin aan ons leven met ons denken, maar ook met ons doen. Daarom een avond over “Toegepast geloof”. Hoe zet jouw levensbeschouwing je in beweging? Om dit onderwerp in te leiden, daagt Hans Bouma ons uit om na te denken over duurzaamheid. Deze bekende schrijver, dichter, spreker en dierenactivist ziet levensbeschouwing verweven met ons doen en laten. Na zijn korte inleiding is, bieden wij vier workshop aan, in twee rondes verdeeld.

Waar ligt jouw interesse? Carla de Brave neemt ons mee in stembevrijding, een bijzondere vorm van meditatie. Reina de Wit spreekt over haar ervaring met Soefisme, een stroming die zich over de grenzen van geloven heen beweegt. Alfred Slomp, van God in de supermarkt, houdt zich bezig met verantwoord consumeren (of was het nou consuminderen?). Marleen Ritzema zet ons in beweging, met Sacrale Dans, een dansvorm die niet alleen onze voeten, maar ook ons innerlijk in beweging zet.

Deze avond wordt georganiseerd door de Open Hof Kerk en de Doopsgezinde Gemeente. Vragen met betrekking tot het leven, de liefde, wijsheid en waarheid veranderen niet, onze antwoorden wel. Wij willen met jullie het gesprek aan blijven gaan, samen op zoek naar mogelijkheden.

De Avond van de levensbeschouwing vindt plaats op 17 april, van 20.00 tot 22.15 uur (deuren open 19.45 uur). De kosten zijn € 5,00. Het adres is Sportlaan 86 te Aalsmeer. Meer informatie via zininn@dgaalsmeer.nl of www.pgaalsmeer.nl.

Locatie: Open Hof Kerk, Ophelialaan 247

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Terug

Agenda

21
juli

Kerkdienst | ds. Yko van der Goot

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

5 juli 2019

Nieuws uit Zeddam | Vakantieweek 2019

Lees verder >

3 februari 2019

Nieuwe flyer met activiteiten van februari t/m september

Lees verder >

Preken

2 juni 2019

Preek 02-06-2019 | Br. B. Middelkoop

Lees verder >

Levenslicht

13 juli 2019

Levenslicht nr. 4 - mei/juni 2019

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35