Kerkdienst | Ds. Herman Heijn - speciale Ringdienst

Agenda

8
juli

Kerkdienst | Ds. Herman Heijn - speciale Ringdienst

Aanvang 10:30 uur


Op zondag 8 juli komen de Ringgemeenten bij elkaar in Aalsmeer voor een bijzondere zondag. De Doopsgezinde Gemeenten Haarlem, IJmond, Haarlemmermeer en Aalsmeer komen in de Doopsgezinde Kerk in Aalsmeer bijeen om gezamenlijk de dienst te vieren. Ds. Herman Heijn van de VDG Haarlem zal voorgaan.

Na de dienst is er een lunch en de mogelijkheid een voorstelling bij te wonen van verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek.
Ook de Open Hof Kerk en de RK Karmel Parochie worden uitgenodigd. De voorstelling ‘Esther, een Perzisch sprookje’, begint om 12.30 uur.

Iedereen is van harte welkom deze dag (of een gedeelte daarvan) bij te wonen. Opgeven voor deelname aan de lunch is gewenst. Meer informatie bij Anneke Brouwer: a.brouwer@dgaalsmeer.nl, Gerda Misset: g.misset@dgaalsmeer.nl of Miekje Hoffscholte: m.hoffscholte@dgaalsmeer.nl

Over de voorstelling:
Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden.
In de voorstelling presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek een actuele en muzikale versie van een oud oosters verhaal.
Een belangrijke rol is weggelegd voor de muziek. Van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de sitar en de daf. De regie is in handen van Heleen Hennink.
In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.

De toegang is vrij met na afloop een collecte om de kosten te dekken.

« Terug

Agenda

21
oktober

Kerkdienst | Ds. Gabe Hoekema

Aanvang 10:00 uur

Lees verder >

Nieuws

18 oktober 2018

18e nieuwsbrief van commissie duurzaamheid

Lees verder >

8 oktober 2018

Lezing door Marjan Minnesma van Urgenda op dinsdag 30 oktober

Lees verder >

9 september 2018

Flyer met activiteiten van september t/m januari

Lees verder >

27 augustus 2018

Vacature predikant/voorganger

Lees verder >

27 juli 2018

17e nieuwsbrief van de commissie duurzaamheid

Lees verder >

Preken

23 september 2018

Preek 23-09-2018 | Mw. Ellen van Houten en zr. F. Riesmeijer

Startzondag

Lees verder >

Levenslicht

20 oktober 2018

Levenslicht nr. 6 - september 2018

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35