Zin-Inn cursus: 'Creatief schrijven'

Agenda

6
oktober

Zin-Inn cursus: 'Creatief schrijven'

Aanvang 20:00 uur

Wie schrijft, die blijft – dat is een ding dat zeker is. Het meest gelezen en volgens velen belangrijkste boek ooit, de Bijbel, is daar een goed voorbeeld van. Schrijven kun je doen om gelezen te worden, maar ook om het schrijven zelf: omdat het fijn is, om je iets te herinneren, of zelfs als therapie. Of je publiek nu groot of klein is, schrijven vergt een zekere mate van inspiratie. Gelukkig hoef je geen groot schrijver te zijn om die te vinden.

Constantijn Hoffscholte (1978) is journalist, auteur en voormalig boekhandelaar. In de inspiratiecursus creatief schrijven neemt hij je mee op een ontdekkingstocht naar de bronnen van creativiteit en inspiratie. Voor iedereen die graag schrijft of wil gaan schrijven.

De cursusavond op vrijdag 6 oktober staat in het teken van Inspiratie. Waarom schrijven we? Waar halen schrijvers hun inspiratie vandaan? Hoe kun je dat op jezelf toepassen?

De avond op vrijdag 13 oktober gaat over Genres en Stijl. Wat onderscheidt de dagboeken van Hendrik Groen? Waarin verschillen Vlaamse en Nederlandse auteurs? Wat moet je loslaten en vasthouden als je aan het schrijven bent?

De avond op vrijdag 27 oktober gaat over Opbouw en Publiceren. Hoe maak je een tekst aantrekkelijk? Welke hulpmiddelen zijn er? Wat doe je als je wilt publiceren?

De avonden zijn los te bezoeken. Vooraf opgeven via franka@dgaalsmeer.nl is echt nodig.

Constantijn geeft een stukje ‘theorie’, daarnaast worden er ook korte schrijfoefeningen gedaan. Schrijfervaring mag wel, hoeft niet. Doel is vooral om samen geïnspireerd te raken om te gaan schrijven!

De toegang met cursusavond is € 5,- inclusief koffie of thee, de zaal is open om 19.30 uur, de avond begint om 20.00 uur.

« Terug

Agenda

25
september

Kring Zorgcentrum Aelsmeer

Aanvang 15:00 uur

Lees verder >

Nieuws

10 september 2017

Nieuwe flyer met activiteiten van september t/m januari

Lees verder >

19 juli 2017

ReŁnie 75 jaar kampen - info over doneren documentaire

Reünie op zaterdag 11 november

Lees verder >

10 mei 2017

ReŁnie 75 jaar kampen - zaterdag 11 november

1942-2017: 75 jaar kampen Doopsgezinde Gemeente - St. de Binding

Lees verder >

27 januari 2017

Passe-partout voor Zin-Inn

Te koop voor € 25,- voor alle lezingen, films en cursussen van 2017

Lees verder >

Preken

Levenslicht

9 september 2017

Levenslicht nr. 5 - juli/augustus 2017

Lees verder >

© Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer Colofon Disclaimer Sitemap

Aalsmeer.nu | Lab 35